Hoppa till innehåll

Det kanske blåser upp lite

2014/10/05

Det kanske blåser upp lite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Där på verandan, med brittsommarsolen som värmde och glädjen i hjärtat, gick en ristning genom nuet. Ungefär som luften kan dallra ovanför het asfalt. Eller som en reva i ett vackert trådslitet tyg. Ingen annan märkte, ingen annan såg. Men jag förstod att det var betydelsefullt. Jag tänkte att det inget gjorde. Att revan behövde få bli till just där. Att allt var som det skulle, men ändå inte.

Där på verandan, som tillhör Galleri Lustgården, åt jag sedan världens godaste kanelbulle. Pärlsocker fastnade på överläppen, men det märkte jag inte förrän jag gått en bra stund och tittat på Lisbeth Malms konst. Kraftfulla målningar, alla med den där känslan av trösterikt vemod och ensamhet som jag tror att vi alla behöver komma i kontakt med. Jag tog bilen hem, med en nyköpt tavla i bagaget och ett sockerkorn på tungan.

Det kanske blåser upp lite, sa jag, och visade tavlan för min man.
Tavlan heter så, sa jag, och tänkte att det är en sådan vacker titel.

Dagen efter var vädret helt förändrat. Dimma och grått. Fukten gick att ta på och jag fick en längtan till havet. Precis när vi var klara för att åka kom samtalet. Doris, min vän, finns inte mer. Mina tårar likt ett efterskalv till den där ristningen på verandan. Sorgen fick möta vågorna. Hon var gammal, hon hade varit sjuk, hon orkade inte mer.

Trådslitet tyg är svårt att laga. Allt var som det skulle, men ändå inte.
Det kanske blåser upp lite, tänkte jag, och virade in just de orden med fint silkespapper som en sista hälsning.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: