Hoppa till innehåll

Men om du vänder på det

2014/05/21

Jag har varit på kommunikationskonferensen Communicare. Hurra för konferens! Bred input, branschkollegor (finaste vännerna), nya bekantskaper och inspiration på gränsen till hjärtklappning. Dessutom verkar mitt eget kreativitetsmantra ”Men om du vänder på det” ligga i tiden. Det var flera talare som snurrade runt begrepp, budskap, målgruppstänk och vittnade om tvärtomsätt att göra saker på.

Den för mig mest omvälvande insikten gav Stefan Hyttfors. Och med tanke på ovan nämnda mantra är jag lite besviken över att jag aldrig ens varit i närheten av hans tanke. Det handlar så klart om tiden.
Jag skriver så klart eftersom tid och existens är sådant som jag tänker på dagligen. Inte alltid djupa tankar, men ofta ögonblick som parallellspår till allt som pågår i en vanlig vardag. Koka makaroner, känna hjärtat slå och få ett sting av rädsla för att det ska stanna. Hänga tvätt, minnas en känsla från 25 år tillbaka och känna den igen. Sopa grus i hallen, inte minnas vad jag gjorde förra veckan.
Kanske du känner igen dig?

Stefan Hyttfors har helt enkelt vänt på sin egen tid. Istället för att lägga år till år i någon sorts framåtrörelse som är svår att se slutet på räknar han ned istället. Utgångspunkten är en medellivslängd på 80 år. För mig innebär det att jag förvisso fyller 48 år nästa gång tårtan ska fram. Men om du vänder på det har jag då 32 år kvar. 32 år att göra det jag tycker är viktigt, brinner för, vill förverkliga, förändra eller vad det nu må vara. Den insikten. Som en varm filt runt hjärtat. Inte skrämmande utan galet inspirerande. Ett verktyg att hålla i och använda.

Det går helt enkelt inte att skjuta upp saker som är viktiga.

När varje dag som företagare handlar om leverans är det riktigt luxuöst att bara sitta, lyssna, ta in och reflektera. Alla föreläsare gav mig ett eller flera guldkorn som jag nu kommer att lägga i en skinande rad på skrivbordet. Jag ska polera dem, flytta runt dem och omvandla dem till action. 32 år kvar.

 

 

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: