Hoppa till innehåll

På distans

2014/01/16

Tjoho. Nu är jag på Gran Canaria igen och arbetar på distans. Bland det bästa med att ha eget företag är att ha möjlighet att jobba när och var du vill. Om du faktiskt gör det, vill säga. För mig tog det 15 år av hårt företagarliv innan jag kom på att det är jag som bestämmer. Och att jag kan utföra mitt arbete på platser som samtidigt berikar livet på annat sätt. Vilken lycka. Vilket privilegium.

På Gran Canaria är det hyfsat varmt och soligt under december-mars. Det är ljus, färger och vackra blommor. Det är Atlantens obrutna horisont och stränder med sand så finkornig att den stannar kvar i baddräkten även efter den blivit tvättad.

Vi hyr en lägenhet på Rocas Rojas i samhället San Agustin. Lägenheten har enkel standard men en fin liten trädgård till. I San Agustin ligger också Colegio Sueco – Svenska skolan där nioåringen går under den här tiden. Min man är föräldraledig med tvååringen.

Månaderna på Gran Canaria är vardagsliv och ett familjeäventyr. Samtidigt. Det är skola och jobb, välling, blöjbyten och läxor som ska göras. Men det är också en välbehövlig distans till att snabbt jäkta fram fiskpinnar på middagsbordet. Till att slentrianmässigt hamna i TV-soffan. Till att skotta snö, hänga blöta vantar på tork, leta mössor och skrapa rutor. Till att lyssna på mitt eget klagande över kyla och mörker.

Vi hinner ikapp varandras dagar på ett lugnt sätt. Saker får ta tid. Samtal får ta tid. Och att tillsammans skrota runt på en strand efter dagens slut är ett billigt nöje som hela familjen gillar.

Distansen handlar även om distans till mig själv och mina prioriteringar. Långt borta från det vanliga livet är det lättare att få syn på det liv jag verkligen vill leva. Resan dit är måhända en helt annan resa. Antagligen tar den hela livet och kanske kommer jag aldrig fram. Men ni vet, sikta mot stjärnorna och nå trädtopparna. The sky is the limit och det är bara framåt som gäller.

sandstrand

 

Varje steg är dock ett steg, oavsett om jag ibland går i cirklar. Och när den här arbetsdagen är slut ska jag bada i havet.

5 kommentarer leave one →
 1. 2014/01/19 1:13

  Å, vad jag känner igen mig – jag gör ju något liknande härifrån La Gomera. Det är liksom vardag med de vanliga bestyren, men ändå inte. Och å vad jag gillar det kanariska januariklimatet bättre än det svenska 🙂

  • 2014/01/21 10:56

   Vi tycker att vardagen här är den bästa. Det är ljuvligt att gå till jobbet samtidigt som solen går upp ur Atlanten. Skulle vara roligt att ta sig till La Gomera också någon gång, fast vi börjar med Teneriffa på sportlovet!

 2. 2014/01/19 13:28

  Fint fångat! Att ta vara på livet och bestämma själv!

 3. Anna permalink
  2014/01/25 23:04

  Bra fångat! KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: