Hoppa till innehåll

Värstingveckan

2013/09/24

Det var en gång en jobbvecka som flera veckor innan den ens hade börjat gick under namnet ”värstingveckan”. Värsta stressen, värsta långa dagarna, värsta allt som en företagare kan tänka sig. Värsta duktiga jag att måla fan på väggen. Och som man målar får man, ja, vaddå? Tvätta penslar? Torka upp färg från golvet?

Helgen innan denna vecka hade alla glömda detaljer och måste-hinna-med-listor rejvparty i mitt huvud. Nattliga dansfester till hög elektronisk musik. Även dagtid. Om ni inte varit med om det så kan jag berätta att nattliga dansfester på dagen är betydligt värre än nattliga dansfester på natten. Inte undra på att jag fick huvudvärk framåt söndagskvällen. Klockan 21 gav jag upp, tog två alvedon, en yllefilt och lyckades faktiskt somna.

Måndagsmorgonen kom nära nog som en befrielse. Samtidigt ett faktum. Nu är den här. Värstingveckan.

Vet ni vad som händer? Inte alls så mycket. Veckan puttrar på. Måndag blir tisdag och saker och ting ordnar sig. Jag känner mig till och med nöjd. Jag kommer till och med ihåg saker som inte ens var på helgens rejvparty. Märkligt. Men skönt. Det är lätt att glömma bort att lita på sin egen förmåga. Speciellt som den egna förmågan har en förmåga att sitta och sura i ett hörn när den borde kliva fram och göra tummen upp.

Imorgon är det onsdag och jag har bestämt mig för att försöka njuta av den här veckan istället. Hålla upp den, vända på den och smacka ned den i marken. Sedan ta upp den och göra om den till bästingveckan. Det här med tankens kraft och det. Att det ska vara så svårt. Och samtidigt så enkelt.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: