Hoppa till innehåll

Atlanten

2013/01/14

Vågorna sköljer in ljuset från soluppgången. Havet är överallt och strandpromenaden är nästan tom. Jag går intensivt allt medan solen värmer ryggen.

Strax innan Café Solo, där de serverar en café con leche len som vaniljpudding, möter jag gubben med hunden. De haltar på varsitt ben. Gubben har käpp och stråhatt. Brättet är så brett att han nätt och jämnt ser var han går. Hunden är grå runt nosen och har trötta röda ögon. Två skepp med slagsida. Jag nickar vänligt och lämnar plats åt det mötande ekipaget.

Efter några meter vänder jag mig om. Det gör gubben och hunden också. Jag skrattar och gör en vinkande rörelse. Inte med hela handen utan böljande med varje finger var för sig. Gubben lyfter käppen vingligt mot horisonten och gör en svepande gest ut över vågorna. Jag nickar. Han nickar. Hunden kliar sig under hakan med baktassen. Suckar sådär som bara hundar kan.

Det är havet min vän. Det vilsamma och kraftfulla.
Den uråldriga Atlanten som varje morgon föds på nytt.

Jag stannar till och tar en kaffe på stående fot. Tänker att jag borde skriva något om gubben.
Något poetiskt. Kanske. Kanske att jag gör det idag.

________________________________

Den här vintern är vi flyttfåglar. Jag och familjen bor tre månader i San Agustin på Gran Canaria.
Det är skola och jobb som vanligt. Men ett helt annat liv.

 

6 kommentarer leave one →
 1. 2013/01/14 22:21

  Själv kikade jag på Bottenviken idag. Hände inte mycket där 🙂 Lite instängt liksom.

 2. Peter Hansson permalink
  2013/01/16 1:13

  Fantastiskt! Det känns precis som att det var jag som var där och mötte gubben med hunden. Bra skrivet!

 3. 2013/01/30 23:12

  Bra skrivet, Lena. Känns som inledningen till något mer. Vem är gubben, vart går han….

Trackbacks

 1. På distans | ordinerat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: