Hoppa till innehåll

Slut

2012/11/19

Det finns så många slut.

Olyckliga slut (inga nämnda, inga glömda).
Extremt olyckliga slut där döden är den som smäller igen dörren.

Filmiska sådana där hjälten och hjältinnan kysser varandra till smäktande toner. Men där ingen ändå tror på att de levde lyckliga i alla sina dagar.

Det senaste är ett zlatanistiskt slut. Det vill säga ett hejdundrande fyrverkerislut som överträffar sig självt i finess och glädje. Ett slut som får hela Sverige att rinna över av sportsliga glädjetårar. Ett slut som kommer att leva kvar. Länge.

Det finns snabba slut. Jahaja, inte mer med det. Sedan finns det långsamma slut. Sådana slut som aldrig tar slut. Man väntar och väntar och tror att det snart är över, varpå slutet bromsar in och början får chans att börja om. Som när en i familjen blir magsjuk och smittar de övriga (inklusive snälla kompisar och släktingar som kommer på besök).

Idag föreläser jag på slutkonferensen för projektet Digitala verktyg. Och med projekt är det ju så att de ska ta slut. Tydliga avslut tillhör deras natur. Så tydliga att alla som varit delaktiga känner att slutet leder vidare till något annat. Ett projektslut är som en dörrkarm. Eller en tröskel. En skiljelinje mellan gammalt och nytt. Att pusta ut på. Att hålla sig i innan man tar nästa steg. För det är ju så med projekt. Att även om de tar slut finns en fortsättning runt hörnet. På ett eller annat sätt.

Slutet gott, allting gott.
Det är nu det börjar.

2 kommentarer leave one →
  1. 2012/11/28 15:48

    Hej Lena!
    Jag hörde ditt föredrag på Digitala Verktyg i Söråker förra veckan. Allt var såklart superspännande, men framförallt blev jag nyfiken på Kolaborador! Kan du inte maila mig och berätta mer? Under tiden kan jag ju berätta att jag finns i Sundsvall, är formgivare, sysslar med papper (www.hysch.se) och, typ, konst (www.kontrastare.se). Dessutom är jag som ett två-i-en-paket, eftersom min bästa vän också är formgivare och vi sitter ganska ihop (www.kolliderad.se) – fast Malin bor i Stockholm. Hör gärna av dig! Kram Tove

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: