Hoppa till innehåll

Hard Rain

2012/08/31

Återigen. Jag måste ha världens roligaste jobb.

Under tre dagar har jag fått förmånen att arbeta tillsammans med världsfotografen Chris Steele-Perkins. Han har varit i Sundsvall på uppdrag av SIDA och projektet Hard Rain för att fota olika exempel på vad som faktiskt görs för ett mer hållbart samhälle. Materialet från Sundsvall införlivas in den stora turnerande utställningen Hard Rain:Whole Earth som invigs på Stora Torget den 28 september.

Utställningen ”vill uppmuntra politiker och företagsledare att fatta de djärva och långsiktiga beslut som krävs för att trygga vår framtid. Den vill också inspirera allmänheten till ett ökat engagemang för en långsiktig hållbar utveckling.”

Och jag då? Jo, jag har skrivit texterna till Sundsvallsdelen av utställningen. På 200 ord per exempel har jag försökt fånga en personlig ton och drivkraft hos intervjupersonerna. De arbetar under helt olika förutsättningar men ändå på liknande sätt. Kontentan är att det behövs en engagerad människa (eller flera) som orkar och vågar driva på utvecklingen.

Att jobba med Chris Steele-Perkins var inspiration de luxe. Ödmjukt och lugnt tog han sig an varje plåtning. Lyssnade in läget. För att sedan med stor pondus, konstnärlig blick och precision göra sitt arbete. Imponerande. Jag försökte bara hänga med. Och det är ju inte varje dag det står i tidningen (i en bisats, men ändå) att jag ska skriva texter. 

Här ser du några av mina bilder från fotograferingarna.

    

    

Lyssna också på Bob Dylans låt Hard rain som inspirerat till projektets titel. Och gå på utställningen förstås. Den kommer att finnas att beskåda under hela oktober.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: