Hoppa till innehåll

Helgen i (ord)bilder

2012/05/06

Inspirerad av god vän är jag nu lite fast på Instagram. Ett sorts Twitter fast med mobiltelefonbilder. Eller som Tumblr, fast ändå inte. Hur som helst. Jag börjar använda, studerar hur andra gör och försöker hitta en egen ton. Allt för att förstå hur jag ska kunna råda mina kunder att använda (eller inte använda) just den här kanalen. Vad ska de berätta? Och varför?

För mig är det lustfaktor också. Det är roligt att pröva och låta sig utmanas. Ord är en sak, bilder en annan. Jag får anstränga mig ganska mycket för att hitta ett berättande i bild.

På Instragram blev helgen så här:

  

  

  

Med ord blev den så här:
Det snöade i fredags. Herregud. Jag som hade svurit dyrt och heligt på att inte ha strumpor förrän i oktober fick krypa till korset och dra på de långa randiga.
Eftersom jag frös som ett barfotabarn tänkte jag att en Irish coffee skulle göra gott. Min tankeläsande man hade inhandlat ingredienser för detta, så sagt och gjort. Åh så gott! Såg sedan stjärnor överallt.
Dagen efter fick jag kontemplera en hel del över tiden och livet som går medan jag inget förstår. Med mera, med mera. Huvudvärk.
Kvällspromenaden efter lördagens tjejmiddag gjorde susen. Månen hängde som en fet cheddar över staden. Tjusigt. Klar majluft i lungorna. Somnade sött.
Vaknade av en femmånaders. Blickade in i hennes stjärnögon och fick ihop ekvationen med tiden och livet någorlunda. Sen fick hon provsitta pappas nya (begagnade) storcheva. Och sen var helgen slut.

Det kanske är roligare med ord ändå?

2 kommentarer leave one →
  1. Christina Hedensjö permalink
    2012/05/07 8:09

    Bild ok, men tacka vet jag små bokstäver till stora ord:)

  2. 2012/06/01 21:59

    Jag vet inte om orden är bättre men jag tror att bilderna kom först!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: