Hoppa till innehåll

Sprickor (2)

2012/02/09

Foto: Per Helander

Det här med att frivilligt smeta in sig med blöt lera, vänta till den torkar, och sedan grimasera, var en av förra årets riktiga höjdare. Vi gjorde det som en del av Per Helanders och Gycklaren Arkadias konstprojekt Sprickor. Som jag också skrev några rader om när det begav sig. 

Så här blev den färdigbearbetade bilden. I den blev vi också en del av oss själva. Och av varandra. När vi tittar på bilden tillsammans skrattar vi i filosofiskt samförstånd och minns den där förvandlingens timme. Vi känner oss märkvärdiga. Ända tills sjuåringen visar den för sina kompisar med orden ”så här kommer morfar och mamma att se ut när dom är typ över 100 år gamla”.

Tillbakaslungad till den krassa verkligheten. Tiden. Åren. Sprickorna. Och vad de gör med oss.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: