Hoppa till innehåll

Vardagsedge

2011/08/25

Hösten smyger sig sakta på. Och vardagen. Det tar ett tag att skaka sommarsanden ur väskorna. När det väl är gjort finns det något tryggt och behagligt i vardagens rutiner. Upp, jobba, lunch, jobba, middag, TV, sova. Om och om igen.

För att behålla skärpan kan man alltid utmana den invanda lunkens skönhet. Skapa spänningsmoment i det lilla formatet. Som gör att allt inte går på räls. Som håller en lite fräsch och rakryggad när dagarna löper på. Men se upp, det är beroendeframkallande.

Vi pratar vardagsedge; begreppet som spridit sig som en löpeld ute i landet.

Vardagsedge kan vara att medvetet cykla mot enkelriktat. Ha olikfärgade strumpor. Poppa micropopcorn med fel sida upp. Inte ta paraplyet fast det hällregnar. Steka bacon med bar överkropp. Tvätta kläder märkta med 40 grader på 60 grader. Ja ni fattar poängen.

Inom kort kommer dessutom Vardagsedge som bok på Kakao förlag. Jag kan knappt bärga mig tills jag får lägga beslag på den och de utlovade 56 enkla tipsen för hemmafakiren.

Det finns en facebookgrupp också. Som har ett ständigt flöde av vardagsedgeexempel. Bara det kan ju pigga upp en vanlig vardag. Gå med så får du se!

Vardagsedge är långt ifrån spabesök och tandemhopp med fallskärm. Tillförseln av oxytoctin och adrenalin är lägre, men inte desto mindre livgivande. Jag håller tummarna för en uppföljare.

5 kommentarer leave one →
 1. Annika permalink
  2011/08/25 23:34

  Precis det där lilla extra som jag behöver nu. Jag är på för vardagsedge!

 2. Lillsiz permalink
  2011/08/26 9:23

  Åh va bra, idag ska jag gå in i klassrummet helt oförberedd 🙂 spännande!

 3. mats wigardt permalink
  2011/08/26 23:12

  Vardagsedge ska jag köpa. Varje tips som kan piffa upp höstvardagen är värd sin vikt i guld. Bacon med bar överkropp… Sånt kittlar.

Trackbacks

 1. Att bo i Norrland | Norrlandsblues
 2. Kulturtipset VI – Vardagsedge | kölsillre.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: