Hoppa till innehåll

Ingenting

2011/08/03

Finner mig idag görandes ingenting. Det sedvanliga plockandet förstås, med tvätt och disk. En kopp kaffe i solhörnet invid vedbon. Noterar några trollsländor och tänker att om det är så att de bara lever en enda dag är detta ett utmärkt val av dag att leva på.

24 grader i sjön, lika många grader i skuggan.

Ser halvmogna lingon sträva mot solen. Ljusrosa bär med önskan om att lysa mörkt röda från sin plats i riset. Om jag skulle skriva något klokt kanske? Det vore väl på sin plats efter dessa veckor i ingentingland. Låta orden hitta fram bland förvildade rosenbuskar och utblommade lupiner. Låta de lägga sig bredvid mig i solstolen som knakar betänkligt vid minsta rörelse. Smörja in dem i den torra huden på smalbenen. Eller så inte.

Jag blundar istället. Ingenting är också en plats att vistas på. Ett tillstånd väl värt att vårda. Åtminstone ytterligare en dyrbar semestervecka till.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: