Hoppa till innehåll

Vägen

2011/07/05

Den senaste tiden har orden bara räckt till jobbskrivande. Det blir så ibland när livet lägger ut snubbeltrådar längs den väg som oftast är vardagsjämn och ganska behaglig. Då får man sitta där vid vägkanten med skrubbade knän och vänta tills dess sårskorporna blir såpass att de går att knåpa bort. Tills nu.

Idag dök nämligen ordet vägen upp. Och alla dess bildliga och bokstavliga betydelser. Vägen är ju den vi alla går.

Vi är på väg.
Vi följer en väg eller banar ny.
En del går sin egen väg.
Andra tar den enkla vägen.

Hursomhelst. Jag läste några kloka rader en gång om att ha som regel att på den egna vägen alltid vara sådan som om du skulle tillbringa hela livet där. Det där har fastnat som ett mantra. En grundregel för att hantera varje dag. Kanske till och med ett motto att leva efter?

Läste en krönika i Tidningen Vi. Om det där viktiga ordet på vägen som kan etsa sig fast och faktiskt leda en in på den väg där man är ämnad att vara.

Jag har en stuga söder om Sundsvall. Stugan ligger längs en liten grusväg och är väl just ingen märkvärdig väg. Men när jag går på den, med långsamma sommarsteg, med en kartong hemägg i handen och en sjuåring med hoppsasteg i benen några meter framför, då känns det som om den vägen, i detta nu, är precis där jag ska vara.

2 kommentarer leave one →
  1. 2011/07/05 20:57

    Vad skönt att dina skrubbade knän har läkt. Det har varit en oroväckande brist på ordinerat under en alltför lång tid. För övrigt är sommarstegen på sommarvägen med sommaräggen väldigt bekanta. Så är det även på vår ö, tack och lov. Och hoppsastegen spritter hos både morfar och barnbarn. Det är också en väg att gå.

  2. 2011/07/07 17:18

    Det är ganska kul att bryta ny väg har jag upptäckt. Fast ibland blir jag så less på mig själv för att jag tycker så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: