Hoppa till innehåll

Rundgång

2011/02/09

Det börjar med tulpanerna. Lila och vita. Som jag köpte i fredags och som ståtar vackra på bordet. Skulle behöva omskäras. Tänker jag och skrattar och sätter mig vid datorn. Man omskär väl inte tulpaner? Vad heter det att man gör? Snittar? Ska googla på det. Ska bara kolla facebook först.

Där läser jag Bengt-Erik Engholms dramatiska blogginlägg och fastnar på ordet ögonlober. Heter det verkligen ögonlober? Heter det inte ögonglober? Måste googla på det först. Jo, det verkar ju heta ögonglober. Jag klickar på bilder. Och vilka bilder. Jag kan sitta och scrolla i timmar. Tips! Behöver du en kreativ kick så räcker det faktiskt med att googla på bilder utifrån ett helt omöjligt ord. Kroppsdelar och kroppsord funkar väldigt bra. Märg och örsnibb, till exempel. Eller varför inte magknip?

Tittar på tulpanerna igen och ser plötsligt ögonglober i massor. Det är de helt igenom onödiga gelekulorna för att snittblommor ska se ännu snyggare ut i sin vas som stirrar mot mig. Jag stirrar tillbaka. Sedan sliter jag ut tulpanerna och går loss med kameran på gelekulorna. Ser intryckta ögonglober inifrån. Makabert. Men vackert på samma gång.

Fotar i massor. Sedan utövar jag omskärelse på tulpanerna. Skarpt och snabbt. Stoppar ned de nysnittade stjälkarna bland ögongloberna och puffar till dem lite. Då ser jag. De vita tulpanerna har gul ståndare och de lila har vit ståndare. Begrundar storheten i det lilla medan jag ställer tillbaka buketten på bordet. Tänker att insidan, som alltid, är intressantare än utsidan. Bara man ser den.

Plötsligt känns våren nära. Jag ser den. Åtminstone i sinnet. Och solen skiner ju därute på ångan från Ortviken. Den skiner på barnens skratt från skolgården. Det tinar snart. Faktiskt. Att det ska bli kallare till helgen väljer jag att glömma. Kommer då på att jag glömt bort vad jag började den här dagen med. Ja visst ja. Det började med tulpanerna. Lila och vita.

One Comment leave one →

Trackbacks

  1. Ögonglober « ordinerat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: