Hoppa till innehåll

Forum

2011/02/02

Minns soliga vårdagar under gymnasietiden. Plats: Storgatan utanför varuhuset Forum. Här står alla. Kisandes mot solen som äntligen orkat sig över Stadshusets tak. Vi radar upp oss som småfåglar på en tråd. Ju närmare helgen desto fler fåglar och högre kvitter.

Vad händer? Känner hon honom? Va, känner han henne? Vem ska göra vad med vem och var? Över gågatans framtinade grus, över stenstans vackra hus, bland klirrande systempåsar och strutar med mjukglass svävar den eviga frågan. Vem är jag bland alla andra?

När Anna önskar sig ett nytt ord för forum går det inte att mota bort varuhusets solvägg. Det där behovet av att vara på exakt rätt ställe i exakt rätt tid. Känslan av att inte ha koll om man inte är där. Precis som den egentliga betydelsen av ordet forum är just plats där debatt äger eller ska äga rum.

Idag är varuhuset borta men solväggen är kvar. Forum är borta men forumet är kvar. När solen tittar fram kommer människorna dit. Alla dras till ljus och värme. Flockas, skockas, hopas. Där människor möts blir det också dialog, diskussion och debatt.

Egentligen kan ordet forum ersättas av vilket ord som helst, bara platsen är i centrum, i ljuset, inbjudande. Finns en bra och lättillgänglig funktion för dialog i alla dimensioner vill man dit för att se, lyssna och göra sig hörd.

Så låt ordet vara forum, det funkar. Men gör det gult, centrerat, smart och strålande. För det är där vi alla vill vara. Lite lojt lutade mot solväggen.

6 kommentarer leave one →
 1. 2011/02/02 22:31

  Dina vältänkta och solklara forumleringar förmedlar än en gång både läslust och skrivlust!

 2. Christina Hedensjö permalink
  2011/02/03 9:15

  Underbart med forum – hur svårt kan det vara! Varje stund, varje ögonblick är chansen till dialog vilket man kan jämställa med forum – platsen är oväsentlig. Näsan i vädret mot solen och ordflödet bara haglar…

 3. Ulf permalink
  2011/02/05 1:25

  Det gäller att tordas Carpe Dium ge sig ut i vimmlet möta nytt, bemöta, reflektera INTE döma. Forum idag är ju så många så, det liknar mer en VOLVO ( lat. den rullar ).
  Det är ju underbars att ha Forum vid sin sida. Och kanske också i sig, bara det inte är en V 750:a.

 4. 2011/02/05 11:31

  Delar dina tankar Ulf om att möta nytt,bemöta, reflektera,inte döma. Det är i sådana forum som växt och utveckling sker tror jag. I sådana forum vill jag gärna vara lojt lutad mot solväggen.

 5. 2011/02/07 20:08

  Tack för era kommentarer. Funderar också över det inre forumet. Där det egna resonemanget måste hitta sin solsida för att bli belyst och kanske taget på allvar. Återkommer i ärendet.

 6. 2011/11/04 1:08

  En annan är lite it-digitaliserat-inriktad-utifrån-utveckling-INTRANÄT … Vilken tanke att på ett intranät ha ett forum där man kan fånga känslan av väggen solvärmen, relaxat förhållningssätt … luta sig tillbaka tillsammans med kollegor nära och i fjärran.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: