Hoppa till innehåll

Snabbgenomgång

2010/12/31

Mitt 2010. Häng med.

Började året med att ta en paus under sol och mestadels vid pool. Längtade efter våren alldeles för tidigt, men tror att det berodde på den rådande kallheten.

I mars slog den eviga tjockkänslan till. Inte kul, men mer rörelse och mindre snacks brukar hjälpa. Att ta steget från tanke till handling är svårare än svårt. Aprilljuset gjorde i alla fall läget lättare. April är alltid min bästa månad, då är allt möjligt.

När häggen blommade fick jag stifta bekantskap med våren, på riktigt. Jag blev så inspirerad. I efterhand tycker jag att ordinationen av häggsniffare är en av årets bästa. Så full av liv, om jag får säga det själv.

Hela sommaren skrattade vi åt löksoffan som försvann och sedan kom tillbaka. Sundsvalls bästa PR-kupp någonsin.

Under hösten rönte jag framgång i och med nomineringen till Årets Företagare i Sundsvall 2010. Jag konstaterar att det under den generade ytan finns en stor stolthet. Jag? Jag kanske gör något rätt i alla fall?

Det magiska datumet 2010-10-10 blev än mer magiskt när jag sa ja till min man. Bröllop på gamla dar, vem trodde det? Inte jag! Att vara gift är så schysst. Jag gillar!

Sedan slog vintern till och jag var nödd och tvungen att debutera som modebloggare. Snöstormsmode it is. Och powerbootsen sålde som aldrig förr.

I december dominerade brösten. De stora. När alla började #prataomdet var jag tvungen att skriva om de förtryck och trakasserier och därtill hörande mekanismer som arbetslivet är fullt av. Gammal ilska fick äntligen brisera. Och tänk att det ska ta 18 år innan man fattar vad det var som egentligen hände. Suck. Suckar ännu mer över att läget fortfarande är detsamma.

Men nu, mina vänner, ska jag ta några simtag genom årets sista dag. Göra en eller två djupdykningar i allt som varit. Låta vattnet skölja över ansiktet, rinna längs kroppen. Framåt kvällen flyter jag bara med och ser himlen brisera. Dags att göra plats för nytt, fräscht. Göra sig av med allt som inte är 2011.

Ring, klocka ring. Jag lyssnar!

5 kommentarer leave one →
 1. 2011/01/01 18:10

  Det var ett fint bokslut. God fortsättning!

 2. fredrik permalink
  2011/01/01 18:20

  löksoffan betyder oxå soffan man lökar i, slår dank i, tar det lugnt i /braoveta2011

 3. mats wigardt permalink
  2011/01/02 14:31

  Vad säger man? Ett välment ”god fortsättning” räcker kanske. Avsänt från den nya lägenheten. Down-sizing är nyckeln för det nya året.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: