Hoppa till innehåll

Skall

2010/12/23

Sexåringen vet skillnaden mellan skall och skall. Stora hundar skäller VOFF. Små hundar skäller miff. Väldigt insiktsfullt.

Skall är för övrigt ett ord som jag sällan använder. Tycker att ska känns bättre och mer avslappnat. Skall i texter blir högljutt och uppsträckt, som ett tillfälligt avbrott i läsningen, nästan som ett skällande. Men betydelsen är densamma.

Till och med Riksskatteverket och Försäkringskassan har beslutat att frångå skall till förmån för ska. I deras texter ska språket vara så osynligt som möjligt för att inte ta bort fokus från själva innehållet. I mina texter vill jag att språket ska vara så synligt som det bara går så att innehållet blir, om möjligt, snäppet bättre. Ska träna på det under jul- och nyårshelgen. Ska nu ta en god kaffe och begrunda den nyklädda granen. Ska sedan bege mig ut i kylan och ge upp ett skall till fullmånens ära.

Och efter det ska jag ta tag i dagens väsentligheter. Jag lovar.


One Comment leave one →
  1. 2010/12/23 11:23

    Sätter onekligen igång en del verksamhet innanför skallbenet… 🙂

    God Jul och allt sånt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: