Hoppa till innehåll

Dörrkrans

2010/11/28

Tackar som frågar. Tackar också för en rubrik i kreativitetens utmarker. Men låt nu en fundersam skribent fundera. Vilken dörrkrans är jag? Hela veckan har jag, helt omotiverat, ältat det här. Kanske är jag en storvulen granriskrans? Eller en fryntlig full av röda äpplen? Eller en i näver? Kanske en med silverfärg sprayad och konstfullt bunden i björkris? En av pepparkakor? En gjord av filthjärtan?

Det finns ju så många varianter av kransar man skulle kunna vara.
Så många man skulle kunna ha blivit.

I dag blev svaret givet. När jag packade upp julpyntskartongerna (herregud, vart tog det här året vägen) hittade jag längst ned i en av dem en mager hjärtakrans tillverkad av undertecknad (i en pysslig period av livet). Den är flätad i lin och bunden med rött band. Just det. Jag är en hemgjord dörrkrans från Matfors. Lite lagom sned. Lite flidd i kanterna. Men en som absolut duger år från år. Hur kunde jag glömma det?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: