Hoppa till innehåll

Snöstormsmode

2010/11/24

För mig är kläder mest på nivån nödvändigt ont. Jag har liksom ingen koll. Är jag coolt klädd en dag är det av ren slump. Med ett undantag. Snöstormsmodet. Då går jag igång. Då har jag koll. Så huka er nu alla modebloggare, för här kommer ett inlägg som svettas. Det är förstås inte coolt (inte än). Men effektivt. Och beroendeframkallande.

Först och främst fötterna. Du fryser aldrig i ett par Powerboots. Du står också stadigt om det blåser. Finns bara i svart. De här är inköpta på PO:s Cykel och Fiske i Sundsvall.

På händerna längdskidåkningshandskar av märket Lill-Sport. Näst intill outslitliga. Skinn på insidan och bra snortorkningsmaterial på utsidan. Finns bara i mörkblått.

Dra en täckkjol utanpå. Finns bara i olika nyanser av svart. Typ. Denna modell 149 spänn på Stadium.

På toppen svärmors hemstickade Åreluva. Här i limegrönt, men kan stickas i vilken färg som helst. Jag har också en bred och lång halsduk i samma färg. Den kan man vira lite hur man vill.

När snöstormen omringar. Då har jag ett leende på läpparna. Kjolen frasar och stövlarna gnekar. Luvan guppar. Men jag fryser inte och det om något måste ju vara eftersträvansvärt. Kanske till och med trendigt?

Snöstormsmodet. Minns var du läste det först.

13 kommentarer leave one →
 1. Annika permalink
  2010/11/24 23:30

  Underbart varmt och gott!

 2. Torbjörn Sjödin permalink
  2010/11/25 3:08

  Tack för igår det var trevligt som vanligt !! Får jag bli din vän ??

 3. mats wigardt permalink
  2010/11/25 8:20

  Det finns andra former av snöstormsmode. Härommorgonen under hundpromenaden, när snöflingorna blåste horisontellt med marken, som iskalla nålar, och trängde in i varje oklätt skrymsle mötte jag en ung dam, typ 14 år gammal, som med oberörd min trippade fram i tunna stövletter med hög klack, jackan oknäppt och därunder bara en tunn tröja som lämnade delar av halspartiet. På benen nylonstrumpor under svarta shorts. Mössa och vantar? Alls icke. Kände mig lite gammal och präktig där jag blängde på denna unga uppenbarelse genom kapuschongen på min tjocka dunjacka. ”Vänta du, flicka lilla, vänta du, priset blir högt” tänkte jag. Bitter? Inte jag, bara aningens skadeglad.

  • 2010/11/25 8:35

   Jag har sett det modet också. Verkar väldigt otrendigt. Och kallt. Undrans vilka modebloggare hon läser?

 4. Marianne permalink
  2010/11/25 11:01

  Åhhh jag bara älskar lager på lager, mössa, vantar (gärna dubbla par), rejäla kängor och en kall, kall vind som biter i mina tårfyllda kinder. (tårar av vind o ålder ej ledsna tårar…)
  Jag blir röd och ”spräg” i ansiktet när jag kommer in i värmen – underbart – då känner man sig levande! Längtar till -20′

 5. 2010/11/28 18:58

  Efter detta inlägget kontaktade jag powerboots.se och fick veta var i Stockolm jag kan få tag på dem! Japp, jag köpte dem i fredags och har redan varit ute i ett par timmar varje dag utan att frysa om fötterna! (Nej inga dubbla sockor eller liknande behövdes!)
  Med andra ord: TACK FÖR DET VARMA TIPSET!
  Från en ex-frusen mamma 🙂
  Pulka – here I come!

  • 2010/11/29 14:57

   Bra att det gick att köpa powerboots i huvudstaden också! De är verkligen suveräna, glamourfaktorn är låg men vad gör väl det när man inte fryser efter flera timmar i pulkabacken.

   • 2010/11/29 15:06

    Några bling-bling har den inte men kollegor har börjat ta kort på stövlarna! De vill köpa till sina sambon/fruar 🙂 Då betyder det väl ändå att det är något glamourigt över det ändå! 🙂

 6. 2011/01/11 19:07

  Jag ska tipsa min dotter som har flyttat till Umeå, om Powerboots. Kanske finns de också där?

  • 2011/01/11 21:06

   Borde finnas där också, hon får kolla vart de har återförsäljare. De är verkligen helt överlägsna i vinterklimat!

Trackbacks

 1. Snabbgenomgång « ordinerat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: