Hoppa till innehåll

Måndag

2010/11/22

En vanlig måndag i november. Kallare än kallt ute. Sexåringen tappar ett hårspänne på väg till skolan. Stort trauma. Men det var ju mitt finaste hårspänne. Det här är min värsta dag. Kommer några minuter försent till samlingen, hårspännet förblir borta.

Jag tar bilen mot gryningsljuset. GA-kyrkans spira ser ut som en spricka i fullmånen. Jösses vilken måne. Vilken mån-dag. Undrar lite över månens påverkan när det är kallt ute. Större? Mindre? Finner inget svar. Halkar när jag sätter i motorvärmarsladden i uttaget. Landar på rygg med benen under bilen. Snyggaste entrén på veckan (alla kategorier). Skitigt under bilen. Slår nästan huvudet i husväggen bakom mig när jag ålar mig upp. Måste ju ändå skratta åt eländet.

Kallare än kallt på kontoret. Håret elektriskt. Kläderna urblekta. Självsprickor på fingertopparna. Lite ont i nacken. Allmänt lågläge inför att sparka igång ännu en vecka. Frost på fingersättningen. Ja, ni fattar.

Gott kaffe dock. Vintervärmande gott.

På lunchen. Bokprat på Kulturmagasinet. Tolv damer bänkar sig och lyssnar uppmärksamt på mina lästips. De är välkammade, uppklädda och genuint intresserade. Känner att jag får upp ångan. Jag gillar damer. De ställer frågor, funderar, diskuterar. Jag njuter av fina rynkleenden och av hur de vilar sina händer i sina knän. Värdigt. Ödmjukt.

En vanlig måndag i november. Äter en sur mandarin. Skriver lite rubriker. Vi hittar hårspännet i en snöhög på vägen hem från skolan. Mamma, det här är min bästa dag.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: