Hoppa till innehåll

Mirakel

2010/11/06

Skönt med förtröstan i tillvaron. Att mirakel fortfarande kan ske. Eller i alla fall köpas för pengar. Annonsen om Mirakelbyxan (observera…inte din dotters jeans) är underbar. Trots att målgruppen den talar till är försvinnande liten (eller…?) är säljargumentet gigantiskt. Att utlova mirakel är minsann inte dåligt i en tid som denna. Men eftersom de kommer att förändra hela livet, vad ska man annars säga?

Jag kommer ihåg en annan tid och en annan byxa. Alla stjärtars byxa på 1970-talet. Jag minns den mest för att min extramamma hade ett par och för att logotypen med det uppochnedvända hjärtat såg ut som en stjärt. Hennes byxor var röda och satt verkligen snyggt till platåträskorna. Jag minns att hon höjde byxan till skyarna med ord som trolleri och underverk.

Då förstod jag inte värdet av god passform. Men jag anade någonstans i en vision om framtiden att den dagen skulle komma. Dagen när endast ren och skär magi kan rädda upp en slokande bakdel. Dagen när jag läser en annons om Mirakelbyxan och mitt i gapskrattet ändå, tack vare denna produkt, känner en gnutta hopp för den tillplattade ändalykten. Det enda jag inte fattade då var att det skulle gå så snabbt till nu. Jag tar två par.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: