Hoppa till innehåll

Om

2010/11/05

Om inte om fanns vore katten kung. Sa alltid mamma till mig när jag var liten. Huruvida innebörden är att man 1. ska leva i sin egen verklighet, 2. allt är möjligt, eller 3. sluta spekulera, har jag ännu ingen aning om. Och det är kanske just därför som uttrycket har fastnat.

När kungen rödkindad igår återinträdde från älgjakten till verkligheten var det verkligen lite om inte om fanns över det hela. Om inte han vore kung skulle den där boken inte ha skrivits. I alla fall inte om honom. Om inte det vore älgjakt skulle aldrig presskonferensen ha hållits. Om inte han kommenterat på det sätt han gjorde skulle han inte vara den kung vi känner. Om inte om fanns vore kungen inte kung. Utan bara människa.

Nu får vi istället ömsom skratta, ömsom lida, med kungens försök att fokusera på älgskog istället för älskog. Att vända blad istället för att ta bladet från munnen. Om inte om fanns skulle han kanske ha berättat sanningen om sina påstådda förehavanden. Om inte om fanns skulle han såklart ha tagit hjälp med formuleringarna. Om det nu finns något att formulera? Retorikerna gnuggar händerna och PR-konsulterna förfasas. Om överhuvudtaget allt som går att säga om den här historien.

Strunt är strunt och snus är snus, om ock i gyllene dosor. Säger jag och undrar om rosor i ett sprucket krus ändå alltid är rosor?

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: