Hoppa till innehåll

Mörkret

2010/11/01

Jag gillar mössor, huvor och halsdukar. Jag gillar smetiga lövhögar och frost. Blekta solstrålar och urvattnade färger lugnar ner sinnet. Kroppen varvar ned.

Men vad händer då? Jobbhögarna växer och väller över. Evenemang, föreläsningar och festligheter står som spön i backen. November verkar vara månaden då allt ska göras. Allt ska vara gjort innan december, för då måste allt som ska göras innan jul också hinnas med. Tråden är för kort och pärlorna för många.

När vi träder in i november slår dessutom mörkret till. Egentligen finns ingen dysterhet i det, bara en lägre växel. Vi borde helt enkelt gå och lägga oss. Låta autopiloten fixa biffen. Lyssna på kroppen, årstiden och helt enkelt vila i mörkret.

Istället gör vi tvärtom. Gasen i botten på alla fronter. På med reflexer bara. Tuta och kör.

Hallå, det hektiska nutidslivet har en bugg här. Det förstår väl alla att kombinationen högt tempo och påträngande trötthet inte kan bli annat än dyster och deprimerande. Och att bota den med ljusterapi finns det ju ingen tid till. Konstaterar jag och jobbar vidare, alltmedan mörkret sänker sig.

4 kommentarer leave one →
 1. Monika permalink
  2010/11/03 22:01

  Min tråd är också för kort för alla novemberpärlor. fint skrivet där! och så ”träder” vi in i november. och jag inleder med att trä på lite ledighet på min korta tråd, för att få kraft för resten av spurten fram till jul, och för att annars kanske det blir just ledighetspärlorna som inte ryms.

  • 2010/11/04 21:03

   Bra med ledighetspärlor, bra att du träder på några nu. Jag gör också det. Blev helt slut efter en dag där ingenting har hänt.

 2. Christina Hochleitner permalink
  2010/11/08 3:10

  My pearls have spilled all over the floor because I keep trying to cram them on! If I let them lay there, I will slip on them and most assuredly fall. Better to find a longer string…not possible. So, I lay some pearls aside for next year and go skiing 🙂

  • 2010/11/09 21:45

   Thank you for sharing your pearls of thoughts. This night is the night when the snow is suppose to come. We are waiting for the storm with a fire in the tiled stove. Soon, very soon, we can go skiing to.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: