Hoppa till innehåll

Markfynd

2010/10/27

När jag var liten hittade jag alltid saker på marken. Fina stenar förstås, och vackra pinnar. Men jag hittade också ett litet leksakslejon på Åreskutan. En silverberlock i sandlådan. Ett påbörjat korsstygnsbroderi på en grusväg. För att inte tala om den gången när jag var 15 år och mina pengar inte räckte till entrén på fredagsdansen på Matfors Folkets Hus. Alla andra skulle gå men jag hade inte råd. Då hittade jag fyra tior i en rulle med ett gummiband runt. De låg i en snödriva och kvällen var räddad.

Jag har hittat armband, en oskrapad trisslott och en påse med tre par tubsockar (oanvända). En fet klackring i 18 karats guld (fast den hittade jag i en soffa som jag köpte på Fyndlagret, men ändå). Flera klockor, en morakniv, Adam & the Ants LP-skiva Prince Charming, en nästan full burk med björnklister och ännu mera pengar. Mest mynt, men även två hundra kronor fastfrusna i ett skidspår (första hundringen i en isig nedförsbacke och den andra slängd under en gran).

Nuförtiden hittar jag också symboler och tecken. Naturens små under som liksom talar till mig. Se bara på det här lilla frostiga lövhjärtat som jag hittade på väg till jobbet i morse. Perfekt format. Som ett utropstecken för dagen. Lev i kärlek…eller något åt det hållet.

Jag har skrivit mycket om tecken i tiden den senaste tiden. Om hur koltrastar, paprikor och enögda monster talar till mig. Det måste ha något med åldern att göra. Efter fyllda fyrtio händer det något med sinnet. Det sentimentaliseras och spricker upp. Det är som att visdomen finns överallt och tränger sig på. Lite lagom banalt. Samtidigt lite rörande. Tiden går men markfynden består. Typ.

One Comment leave one →

Trackbacks

  1. Markfynd (2) « Ordinerat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: