Hoppa till innehåll

F-ord

2010/10/19

Sexåringen har läxa. Att tills på fredag ta med något som börjar på f. Vi börjar förberedelserna redan nu. Skriver. Funderar. Vi pratar hit och dit om alla f-ord som finns. Fördelar. Nackdelar.

Farligt är ett f-ord men det går inte att ta med. Fis är ett f-ord. Också svårt att ta med. Hi hi. Fisk. Ett jättebra f-ord eftersom vi har en storfiskare i familjen. Men. Ska fisken ligga på ett bord i en vecka kommer den att börja lukta. Klar nackdel. Kan man fånga en fluga möjligen? Då kan man ta med den i en glasburk. Ja, eller flugburk. Om vi inte hittar en fluga kanske en farmor och farfar skulle kunna sitta på bordet? Då blir det ju dubbel-f. För dom luktar ju inte. Eller. Kanske farfar släpper en fis?

Till slut kan vi enas. Det blir fallskärmsmedaljen som mannen hoppat till sig i JSM 1986 (fräckt). Och boken Fräs och snöstormen (fiction). Sexåringen är supernöjd men fortsätter att skriva. Nu mamma. Säger hon stolt. Nu har jag skrivit att allt också är frid och fröjd.

Jag njuter av stunden och resonemanget här och nu. Kan också runt hörnet ana diskussionen om de riktigt laddade f-orden. Men vid Gud och alla faraoner. Låt det dröja.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: