Hoppa till innehåll

Brombergspraktik

2010/10/05

Dorotea Bromberg på Bokens Afton i Sundsvall 29/9 2010.

Att berätta om sitt varumärke är en sak. Att leva det en helt annan. När Dorotea Bromberg mötte upp hos Bokia på Bokens Afton i Sundsvall sveptes jag med i historien om hennes förlag. Från lägenheten i Polen där allt började med böcker överallt, till och med i köksskåpen. Läsande människor och intellektuella samtal. Ett sammelsurium av kunskapstörst och vetgirighet.

Vilken miljö att växa upp i. Vilken väl förankrad plattform av kunskap. Även om den, på grund av tragiska yttre omständigheter, emellanåt har vickat hit och dit verkar den alltid ha rätat upp sig och bibehållit sin stadga. Nu är den där plattformen starkare än någonsin.

Jag är imponerad av Brombergs förlag. Av entreprenörskapet, förlagsskickligheten och kvaliteten i litteraturen. Kanske ännu mer av värmen, nyfikenheten och den sanna litteraturglädjen som Dorotea förmedlar genom hela sin person. Av känslan. Den fingertoppskänslan som vaskat fram fyra nobelpristagare och en uppsjö av strålande författarskap. Den känslan som gör att hon gladeligen åker till Sundsvall tur och retur för en dag bara för att berätta om sitt arbete.

Jag funderar över mitt eget varumärke. Min bakgrund och min historia. Hur den präglat mig och hur den kan stärka det jag gör i mitt företag. Vart skulle jag gladeligen åka för att berätta om mitt jobb?

Och då kom jag på det. Fast jag ska inte berätta om mig. För jag tänkte att det kanske fanns en möjlighet för en hyfsat erfaren konceptutvecklare, skribent och kommunikatör att få vara med Dorotea en dag eller två. Praktisera liksom. Eller bara få lyssna, lära och kanske ställa lite frågor. Kanske till och med komma med en och annan idé. Kanske vara till lite nytta.

Allra snällaste Dorotea…får jag?

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: