Hoppa till innehåll

Lördagsgodis

2010/09/11

6-åringen vill välja en tidning istället för det obligatoriska lördagsgodiset. Ja, det går jättebra, säger jag med översvallande röst. Stor stolthet och glädje i mammahjärtat över att läsupplevelse värderas högre än sockersug. Jajamen. Det här är min unge det. Visserligen är det en Hello Kitty-tidning med en leksak i. Men ändå.

Utanför affären går det upp för 6-åringen att tidningen är dyrare än vad hennes godis brukar vara. Ganska mycket dyrare, dessutom. Hon blir väldigt nöjd över värdeökningen, tar tidningen i handen, vänder på klacken och går tillbaka in i affären. Nu vill jag byta in den här och få pengarna tillbaka, säger hon. För då kan jag köpa massor av mer godis än i vanliga fall.

Vad ska man säga? Entreprenöranda? Godissugen? Eller bara ett väl utvecklat sinne för pengars värde? När jag var liten bytte jag gladeligen lördagsgodiset mot en tub messmör som med rätt dosering räckte hela veckan. Kanske samma sak fast tvärtom?

One Comment leave one →
  1. Christina Hedensjö permalink
    2010/09/14 16:37

    Vilken tjej! Det är bara ge henne redskap att starta företag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: