Hoppa till innehåll

Lågvattenmärke

2010/08/25

Det här är antagligen så nära ett nonsensinlägg man kan komma. Men ändå. I dag tänkte jag på en av de sånger vi sjöng flitigt på engelskan under högstadiet och som är ett riktigt lågvattenmärke. ”There is a hole in the bucket”. Vilken hysterisk text. Och vilken tråkig melodi.

Sången är ett drama i bästa moment 22-anda. Stackars Liza och stackars Henry. De får ingen ordning på den där hinken. Och antagligen inte på sin relation heller. Liza driver på, Henry frågar, problemet kvarstår. Jag minns att det var pålagda skratt på den version vi fick sjunga efter. Allt gick åt pipan för huvudpersonerna men vi förväntades tycka att det var roligt.

Varför fick vi inte sjunga ”Down by the riverside” istället? Det är ju också en traditionell folksång, dock med ett helt annat budskap. Här lägger vi ned stridsyxan. Vi ser oss själva i ett större sammanhang och siktar på fred. Verkar bättre det istället för att dividera om en trasig hink.

Jag tycker det är dags att göra en uppföljare. Där Liza och Henry köper en ny hink eller hämtar vatten i en kastrull, i en balja eller varför inte i en vattenkanna. De löser problemet. Tänker utanför hinken. Och på så sätt kanske vi också kan undvika alla framtida blogginlägg på samma låga nivå som det här.

2 kommentarer leave one →
  1. Kirsi permalink
    2010/08/26 13:27

    Ha ha… Jo och oj vad vi sjöng om de stackarna… i entoningt format. Kommer ihåg att jag tyckte om det där med att det alltid blev ett nytt problem som behövde lösas… men att det någonstans kändes ganska långt och trist också. Det var längesen jag tänkte på den låten… Kanske dags att damma av den. Om inte annat för att slutligt och för alltid förpassa den till de sälla och göra plats för all ljusare tongångar att dansa livet till! 🙂

    • 2010/08/26 13:34

      Tar gärna emot tips på de där ljusare tongångarna. För hinkeländet snurrar fortfarande på den här spelaren…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: