Hoppa till innehåll

Väderprognosknarkare

2010/08/21

Vaknar hyfsat utsövd. Det silar in frisk augustiluft från den öppna balkongdörren. Ser solen. Härlig morgon, tänker jag och masar mig ur bingen, fixar lite kaffe och stegar ut mot förstukvisttrappan. Greppar morgontidningen och råkar kasta en blick på framsidan. Längst uppe i tidningens högra hörn småflinar ett regnmoln. Vaddå regn? Det är ju sol och blå himmel ute. Vad är fel? Ska det bli regn idag? Verkar inte så va. Jag ställer ned kaffekoppen och sätter igång att beta av vädersajt efter vädersajt. Man vill ju ha lite koll när det är lördag och allt.

Kollar hitta.se. Grått, vid åttatiden lite solglimt.
Kollar yr.no. Aha! Grått nu men sol vid sextiden.
Kollar aftonbladet.se. Visst ja, dom använder ju hitta.se.
Kollar klart.se. Kanske sol vid åtta.
Kollar smhi.se. Ja! Kanske sol klockan ett. Helgardering klockan tre (sol, regn, grått). Annars solchanser fram till åtta. Hm. Tvärtom resultat i jämförelse med hittills checkade sajter.
Kollar väderkanalen.se. Som säger sig ha Sveriges bästa väder. Luktar falsk marknadsföring. För inte är det bättre där än någon annanstans. Grått, lite sol vid ett. Ingen sol efter åtta.

Suck. Ingen sol idag heller konstaterar jag. Trots att solen uppenbarligen skiner. Kanske bäst att gå ut och kolla ändå. Man vet ju aldrig. Precis när jag gjort en andra kopp kaffe (eftersom den första hann kallna) och sätter mig ute i solen går den i moln. Plötsligt är det moln överallt och jag får gå in.

Tänker okvädningsord om alla vädersajter. Kommer sedan generat på att om jag hade tagit den första kaffekoppen och gått ut direkt hade jag hunnit sitta och njuta i solen cirka 23 minuter.

Det är inte lätt att vara en väderprognosknarkare. I jakten på det finaste vädret kan man missa den sol som faktiskt är. I den fantastiska verklighet som hela tiden uppenbarar sig här och nu kommer nämligen solglimtarna närhelst de behagar. Och då gäller det att vara där. Inte här framför vädersajterna ovan.

Suck igen. För nu tror jag faktiskt att det regnar. På riktigt.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: