Hoppa till innehåll

Sömndrucken

2010/08/21

Ibland när jag vaknar är jag inte vaken. Känner ni igen er? Lager på lager av gårdagen sitter fast i stora sjok. Spår av drömmar spinner trådar till kroppens mitt och tynger. Flortunna sidengardiner fladdrar framför ögonen.

Är otörstig på sömn, men inte pigg.
Vill vara krispig men alla anletsdrag har bytt plats under natten.
Är ingen tjusig syn.

Kroppen kan skaka av sig ganska snabbt. Fotsulorna i golvet och autopilot till badrummet. Men sinnet. Ack det sinnet som inte är vid sina sinnens fulla bruk i detta sömnlika tillstånd. Vidöppet för tiden som varit och tiden som kommer famlar det någonstans mitt emellan.

När sinnet kommer till sans kan det ha gått flera sömndruckna minuter. Under vilken hörseln skärpts och alla nattens ljud sänts i repris på kortvåg rakt in i öronen. Då känslan av att allt kan hända går att skära med kniv och snyggt lägga på frukostmackan.

Inget annat än kallt vatten i ansiktet kan rädda läget. En behövlig gong-gong i sömndruckenhetens boxningsring. En omvänd 3 knockdown rule gäller. Tre kalla avrivningar i samma rond och man är på benen igen.


No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: