Hoppa till innehåll

Logik

2010/06/23

Mamma, är det här på riktigt? Händer det här nu? Undrar en storögd 6-åring när hon på TV följer Viktoria och Daniels bröllop. Bra fråga. För hur ska man kunna skilja verklighet från fantasi när det pratas om kalescher, slupar, parader, tiaror, dubbelsidig sidenduchesse, slöjor och smycken i en aldrig sinande ström? Det är prinsessor hit och prinsar dit. Så många kungligheter som på det här bröllopet finns inte ens i hennes tjockaste sagobok. Och varför har kronprinsessan inte en krona utan ett diadem? Är hon en diademprinsessa nu?

Några dagar senare står 6-åringen och petar omedvetet i näsan. Mamma, du måste buga när du pratar med mig. Säger hon samtidigt som hon fiskar fram den största av snorgubbar. Jaha, varför då? Frågar jag och ignorerar den icke så tjusiga näspetningen. Därför att jag är din prinsessa. Och prinsessor bugar man för. Och jag ska gifta mig med dig för jag älskar dig av hela mitt hjärta. Och då blir du min prinsessa också. Och då får vi buga för varandra.

Det är inte lätt med logiken i tillvaron. Kanske inte så viktigt heller. Den som har fattat att kärleken är störst av allt kan gå långt ändå. Oavsett snorgubbar.

One Comment leave one →
  1. lillsiz permalink
    2010/07/01 7:13

    Underbart, hm känner igen mycket från lilla prinsessan här hemma… Man måste nog njuta njuta av dessa underbara barn då de snart är tonåringar och då kan jag tänka mig att lusten för att gifta sig med sin mamma har avtagit en hel del.

    kram på dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: