Hoppa till innehåll

Diplomerad

2010/06/08

Hon strålar som en sol. Hon sjunger ”Kungen av universum, det är jag” högt och helt tonrätt. Hon får diplom för ”Utmärkt lärande och underbar lek”. Hon tar i hand och tackar. Bjuder på en kram. Visst ser jag en liten nigning också. Sedan springer hon i min famn. Sedan blir det ett hundöra på diplomet. Sedan doppar hon popcorn i vaniljglassen och välter ut ett saftglas.

Snart lägger hon dagistiden till handlingarna. Snart fyller hon sex år. Snart tappar hon hårspännet i luggen, för sjuttifjärde gången idag. Hon är helt igenom fantastisk. Till hösten väntar förskoleklass på riktiga skolan. Spännande är bara förnamnet. Mitt hjärta svämmar över av stolthet och kärlek.

8 kommentarer leave one →
 1. Annika Bellander permalink
  2010/06/08 22:31

  Jag blir alldeles varm och glad. Den lilla elektriska galningen kommer att göra fina avtryck för många. Precis som energiska och smarta mor.

 2. mats wigardt permalink
  2010/06/09 7:30

  Konsten är att behålla samma nyfikenhet, livsglädje och entusiasm livet igenom. Vi gamla sura stötar har en del att lära av våra barn och barnbarn. Vad är det för fel på popcorn och vaniljglass egentligen?

  • 2010/06/11 7:54

   Ja, som de sura gamla stötar vi är reagerar vi instinktivt och betingat på det som faller utanför det vanliga. Det var inget fel alls med vaniljglassdoppade popcorn. Lite konstigt bara med det salta och det söta. Sedan blev det rysligt geggigt och kletigt. Men det är ju en helt annan fråga!

 3. Christina Hedensjö permalink
  2010/06/10 12:36

  Hej det är bara att gratulera! Typiskt en 6-årings beteende, som kommer igen i tonåren, något att se fram emot?

 4. Pelle Matsson permalink
  2010/06/10 15:58

  Hon strålar som en sol. Hon sjunger inte alls. Hon får fina betyg. Hon tar i hand och tackar. Bjuder på en kram. Visst ser jag en liten nigning också (nej,kanske inte). Sedan blir betyget knöligt i handväskan. Sedan tappar hon popcorn på golvet när hon ser Sex and the city.

  Snart lägger hon grundskoletiden till handlingarna. Snart fyller hon sexton år. Snart byter hon hårfärg, för sjuttifjärde gången i år. Hon är helt igenom fantastisk. Till hösten väntar gymnasiet på riktiga skolan. Spännande är bara förnamnet. Mitt hjärta svämmar över av stolthet och kärlek.

  Som sagt, åren går men mycket går igen.

  • 2010/06/11 7:50

   Pelle, vilket fint inlägg. En sak är säker – stoltheten och kärleken är densamma oavsett ålder på barnet ifråga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: