Hoppa till innehåll

Löksoffa

2010/06/03

Jag går förbi den varje dag på väg till kontoret. Den farliga löksoffan som lyft Sundsvall och Sundsvalls kommuns engagemang till en mediasnackis. Inte i min vildaste fantasi (och tro mig, den kan vara helvild) kunde jag ana att löksoffan skulle vara en potentiell brottsplats. Att här skulle lura förbrytare och våldsmän. Att här skulle vara en sorts ligistparkering.

Jag trodde att det var en soffa jag. Ett ombonat och mysigt kaffekrypin för kalla och blåsiga fikatillfällen. För så har det sett ut när jag gått förbi varje dag de senaste åren.

Det är spännande när någon läser in och tolkar verkligheten på ett helt nytt sätt. Som konspirerar in absurdum. Det kanske ingår i det kommunala uppdraget? Eller så är det en genial PR-kupp. För bättre publicitet än så här kan man inte önska sig. Varken för Sundsvall eller för caféet i fråga. För all publicitet är ju bra publicitet. Nu handlar det bara om att smida medan järnet är varmt. Sundsvallsropen skalla! Löksoffor till alla! Det skulle kunna vara löksoffor över hela stan. Året runt. Snacka om turistattraktion.

Fast nu är löken delad och sikten fri. Tack och lov! Våldsmännen får återgå till det vanliga hukandet bakom hörn, smygandet i portuppgångar och kurandet i buskage. Eller så hänger de i de gamla vanliga tunnlarna. För man vill ju inte lägga lök på laxen. Liksom.

6 kommentarer leave one →
 1. 2010/06/03 20:48

  För att inte tala om de våldtäktsmän som ligger hemma i den gemensamma sängen.
  😦

  • 2010/06/03 20:55

   Ja fy. Och den diskussionen är förstås på en helt annan nivå än det här inlägget.

 2. 2010/06/03 21:09

  Jo, det var bara ryggmärgsfeministen i mig som reagerade mot klichébilden av våldtäktsmän som ”den okände i parken” – den som inte är så vanlig, när det kommer till kritan.

  En sån där löksoffa skulle jag gärna vilja ha själv, det verkar så mysigt att krypa upp i den!

 3. Alex permalink
  2011/02/15 21:55

  jag ÄLSKAR löksoffan! var kan jag köpa en egen???
  tacksam för svar

Trackbacks

 1. Snabbgenomgång « ordinerat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: