Hoppa till innehåll

Bokbytardagen, igen

2010/05/20Först var det sol, sol och skön försommarvärme. Sedan tropiskt regn med stora, feta vattendroppar. Sedan moln. Däremellan hade vi den Stora Bokbytardagen i Sundsvall också. Lite norrländskt kärvt. Lite trevande. Men de som verkligen bytte gjorde det med stort hjärta.

Kul var det hur som helst och nästa år kanske vi kan göra något mer. Bokbytarbord i hela Vängåvan? Ett lunchseminarium? En after-work? Vi får låta oss inspireras av megasuccén i Stockholm. Det viktiga för mig är att Sundsvall utvecklas som litterär stad och att de litterära samtalen kan föras på ett opretentiöst och avspänt sätt lite här och där. Bokbytardagen är ett sätt. Det finns säkert fler.

Att läsa är att intellektuellt och känslomässigt reflektera, fundera, konstatera och agera. Både i det stora och det lilla sammanhanget. Det mår Sundsvall bra av.

Jag bytte till mig I cirklarna runt av Cilla Naumann, Den gode tjuven av Hannah Tinti och Russinkungen av Fredrik Sjöberg. Förhoppningsvis några lyckade byten.

One Comment leave one →
  1. 2010/05/21 7:01

    Det var en trevlig upplevelse. Tack för tipset, Lena! Nästa år får vi försöka att göra ett lite större event. Efterlyser alla kreativa idéer som vi kan samverka kring.

    /Lennart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: