Hoppa till innehåll

Bokbytardagen

2010/05/12

Som den bokälskare jag är blir jag lycklig av detta: Stora Bokbytardagen den 20 maj. Konceptet är lika stort som det är genialt och ligger helt rätt i tiden.

För mig handlar det inte bara om att byta böcker. För mig är känslan bakom, den väntande upplevelsen och själva tanken om att byta tankar den stora grejen. Vad boken kostade i inköp har ingen betydelse. Värdet av vad en bok kan ge sin läsare går aldrig att mäta i pengar. Ibland kan ett kapitel, ett enstaka stycke eller till och med ett enda ord vara det som avgör i en annan människas liv. Som gör att att dimman lättar, att ljuset återvänder och att trampolinen får den bästa svikten för just det hopp som står i begrepp att utföras.

Kanske är det därför jag gillar pocketböcker så mycket, de är bytesvänliga och ge-bort-vänliga, både till format och pris. Men innehållet är fortfarande detsamma.

Så här funkar det på Stora Bokbytardagen:
Torsdag 20 maj tar du med dig en eller flera böcker när du går hemifrån. Bär den så att andra ser. När du själv ser en bok du vill ha (eller någon du vill prata med) går du bara fram och frågar om hon eller han vill byta bok med dig. På flera orter finns speciella bokbytarplatser. Är du i Sundsvall byter du böckerna utanför Bokia på Storgatan.

Jag har börjat på en bokbytarhög. Där ligger just nu bästa kärleksromanen Kicki och Lasse av Peter Kihlgård som jag gärna byter mot en annan med kärlekstema. Där ligger också Lars Keplers Hypnotisören som jag kanske kan byta mot något annat spännande. Mer kommer. Jag lovar.


No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: