Hoppa till innehåll

Fågelholk

2010/05/11

Det är livat i holkarna så här års. Nästan så att det blir överväldigande. Fågelsången på kvällen hinner knappt sluta förrän morgonserenaden tar vid.

Min favorit är morkullan, den låter som ingen annan. En roterande ljudboj i försommarnatten. Sedan är morkullan så tacksam eftersom den alltid flyger samma väg. Tvärs över vedbodens tak, ner över lilla bäcken och ut över lägdan där björkdungen står. Exakt kl 21. Fast tydligen är de inte så precisa i sina vägval som man kan tro. Det vet Staffan Börjesson som skrivit boken Morkullans öga. Den sätter jag på min önskelista och hoppas sedan bli en expert utan dess like. Morkulleexpert.

Förutom morkullans liv och leverne är jag mest intresserad av fågelholken på bilden. Den heter Readers Nest. Tänk så briljant det kan bli om man hämtar inspiration från ett ställe och överför till ett helt annat. Addera lite form och funktion till konceptet och det blir fulländat. Tänk också så fulländat det skulle bli i mitt fullbokade liv om jag finge en sådan holk.

Inser snabbt att det inte räcker med en. Men man kanske kan ha en hel radda ovanför sängen och fälla in en sänglampa på undersidan?

2 kommentarer leave one →
  1. 2010/05/12 16:18

    En sån bokhylla vill jag ha vid sängen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: