Hoppa till innehåll

Stjärtkofta

2010/05/05

Önskeordet Stjärtkofta inkom för några veckor sedan. I slutet av mars närmare bestämt. Stjärtkofta? Vad är det? Tänkte jag och tänkte vidare att det ordet har jag nog helt missat. Googlade lite och blev inget klokare för det. Men så är jag ju ingen modebloggare heller.

Tydligen ska plagget i fråga vara långt, oformligt och helt täcka bakdelen. Jag går bet. Trodde jag. Tills jag idag lånade ut min tältliknande, svarta, oformliga yllekofta till min genomfrusna kollega. När hon tacksamt vände på klacken för att hämta en kopp kaffe uppenbarade sig den här synen:

En stjärtkofta. Det måste det ju vara. Jag som letat och letat. Tänk att den fanns så nära hela tiden. Tänk så snyggt den döljer rumpan (och alla andra eventuella former också). Just den här tjusiga modellen måste vara från mitten av 1990-talet. När den sist blev tvättad vill nog ingen veta. Ledtråd. Inte det här årtiondet, och inte det förra heller.

Nuförtiden har jag sett liknande modeller på inredningsbutiker under avdelningen plädar och filtar. Och så verkar det alltså finnas enstaka exemplar på flashiga reklambyråer i södra Norrland.

Snygg? Nja. Varm? Fantastiskt. Till salu? Inte för allt smör i Småland.

One Comment leave one →
  1. Monika permalink
    2010/05/06 10:24

    ja det var nog mitten av 90-talet de förekom oftast de där stjärtkoftorna. du får vårda din ömt, det är snart en raritet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: