Hoppa till innehåll

Väderberoende

2010/04/15

Välkomnar det första vårregnet. Inget paraply i beredskap. Var ligger det nu då? I garderoben? Befriad från vintern via en välriktad slunga rakt ut i ljuset. Så snabbt det gick, i år igen.

Minns den första snön som om det var igår. Inga isskrapor beredda för igenkorkade bilrutor. Mörkeromslutenheten. Det var då det. Jag räknar ut att det är precis fem månader mellan de båda väderhändelserna. Och att vårinsikten inträffade en parallellgata från den där jag hukade under de första blöta flingorna.

Ack ja. Det här väderberoendet blir bara svårare med åren. Tiden som passerar går inte att förstå annat än genom vädrets växlingar. Regn och snö gör det påtagligt. Men inte begripligt. Fem månader, ungefär 150 dagar och en herrans massa timmar. Vad har hänt? Vad händer? Vad kommer att hända? Allt och inget.

3 kommentarer leave one →
 1. mats wigardt permalink
  2010/04/15 19:24

  Vad är väl lite väder mot ett vulkanutbrott på Island? En efterlängtad resa till Barcelona med hustrun går om intet. Då gäller det att hålla huvudet kallt och tänka alternativ, inte slösa bort tiden på att gräma sig. Inga paraplyer hjälper. Inga svordomar. Kanske ett glas av något slag? En god måltid?Svala lakan? Återstår att se.

  • 2010/04/15 20:57

   Vulkanutbrottet ja. Ett fenomen som plötsligt knyter ihop tiden med tiden för den isländska vulkanens senaste utbrott. Drygt 200 år. Oräkneliga dagar och timmar däremellan. Vad har hänt? Allt och inget.

   Förstår frustrationen. Barcelona är en lisa. Men kanske den inbokade Barcelonatiden kan bli bra hemmatid, hustrutid, hundtid? Om ni låter bli att inte använda den till något annat än den var tänkt för. Tillsammanstid alltså. Vin och mat förhöjer all tid. Alltid.

Trackbacks

 1. Mållös « Ordinerat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: