Hoppa till innehåll

Kommunikation

2010/04/14
Grönt ljus för rött

Foto: Pär Helander

Jag ser en lyckad landning på en hittills okänd planet.
En gnistrande tomhet i en brinnande värld.
Klimatförändring upphängd och nedsläppt.
Jag ser de gröna tränga igenom de röda i riksdagsvalet.
Förstörande ihålig rikedom.
Ädelstenshjärta.

Jag ser vad jag förmår att se. Just idag. Jag ser igenom bilden. Runt den. Jag ser symboliken sväva fritt och förstår att det röda ljuset äter grönt bling-bling till frukost.

Pär Helander ställer ut en fotoserie på Dolchetto. Den gröna diamanten mot en röd himmel är en av 15 varianter på temat den klassiska konflikten mellan konst och kommersialism. Var går gränsen för det ena eller det andra? Jag vet inte. För mig handlar de båda uttrycksformerna om kommunikation. När uttrycket, vad än det må kallas, kommunicerar, öppnar upp och slungar mig ut i associationsbanor runt min egen sanning har kreatören nått sitt syfte. Skillnaden är att konsten ligger i betraktarens öga medan reklamen bär avsändarens slipade linser. Härligt hårfint hårklyveri. Pär. Du kan du.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: