Hoppa till innehåll

Papperslapp igen

2010/03/22

Bra budskap säljer

Egentligen borde det här inlägget heta Entreprenörskap. Men eftersom vi har ett papperslappsträsk i det här hemmet kommer nu del två i följetongen.

Tappa tänder är stort. Åtminstone om du är 5 år. Stort är också det faktum att det finns en tandfe som köper tillbaka de där tappade tänderna. Du lägger tanden i ett glas vatten och väntar över natten. På morgonen är tanden borta, ersatt av en guldtia. Vilken grej. Jag har byggt på storyn med att tandfen därefter tar med sig den tappade tanden och sätter in den i munnen på en bebis. Och begreppet återvinning blir begripligt. Strålande.

Sedan fortsätter 5-åringens eget resonemang. Hon frågar och får svaret att det är 20 tänder som ska tappas. 10 kronor per tand. Alltså ganska bra business. Ett aber dock, affärsmöjligheterna är begränsade. Vad göra? Enkel marknadsekonomi. Litet utbud. 100 % efterfrågan. Höj priset. Paketera och kommunicera.

Varpå den härligt rosa papperslappen dyker upp. Hej, nu är det dubbelt så dyrt.

Jag tackar min lyckliga stjärna att uppfattningen om värdet av pengar inte är lika utvecklad hos dagens 5-åringar som nivån på klipskheten. Hon hade ju lika gärna kunnat höja till 100 kr. Eller 1000. För ärligt kommunicerade budskap i kombination med extremt hög charmfaktor går hem direkt hos mig. Oavsett summa.

3 kommentarer leave one →
 1. mats wigardt permalink
  2010/03/23 7:52

  Tappa tänder är förvisso stort. Men tandlossning är mindre kul. Egentligen bordfe tandfén vara vänligare mot oss 50-plussare. Trots ansenlig charm har jag inte märkt av någon höjning av ersättningsnivån. En guldtia räcker ju inte långt när tandläkaren ska betalas.

  • 2010/03/23 8:19

   Så sant. Om inte ens din charm kan betvinga tandfen tror jag att fortsättningen på den här historien helt krasst får bli en lektion i investering och avkastning. Om de pengar som de 20 tappade tänderna förvaltas riktigt väl kanske de kan täcka de tandläkarkostnader som den kommande tandlossningen orsakar. Och därmed borde väl cirkeln vara i det närmaste sluten?

 2. Monika permalink
  2010/03/24 12:48

  Hon är bara bäst!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: