Hoppa till innehåll

Målfålla

2010/03/16

Lena och Ingemar i målfållan 1977. Foto: ST

Helgen som gick bjöd på Alpint Veteran-SM i Sundsvall. Solen strålade, vinden ven och i Södra Bergets backe hängde avdankade slalomstjärnor i varierade åldrar. De flesta tog sig hedervärt och tjusigt ned för pisten. Någon körde ur. En annan missade en port. Flera hade klämt in sig i den tävlingsdräkt som värmt garderobshyllan i decennier. Och nog tyckte jag mig se en gammal hederlig stenmarksmössa svaja förbi i vimlet.

När jag stod där vid mållinjen fick jag en djup känsla av närvaro. Inget religiöst. Bara adrenalin, nerver och hjärtklappning. Andedräkt. Lättnad. Lite ilska. Förmedlat av de sista portarnas klapperljud och stålkantade snökaskader rätt i nyllet. Mitt nylle alltså.

Plötslig insikt. En målgång är en målgång oavsett ålder eller vigör på deltagarna. Och den där känslan i målfållan. Prestationens ljuva eftersmak. En skön och positiv efterkraft direkt överförbar till livet. Har du gått i mål med något, privat eller i jobbet, se till att stanna kvar ett tag i målfållan. Snacka lite, ta på överdragskläder, snyt dig, spänn av skidorna, lyssna på speakerns kommentarer, kolla resultattavlan, ring en vän, ät en chokladbit, ta av luvan. Blir det hyllningar, låt dig för guds skull hyllas.

På väg ned från backen mindes jag så en annan målfålla. I Åre 1977. Ingemar Stenmark var nationens hjälte och min mamma dyrkade honom förbehållslöst. Klart att vi skulle dit. Klart att vi skulle stå så nära det bara gick. Jag fick leta lite i lådorna innan jag hittade bilden som får symbolisera dagens inlägg. Stenmark är i den blå ringen, jag i den gröna. Men vi står banne mig i samma målfålla.

One Comment leave one →
  1. lillsiz permalink
    2010/03/17 19:51

    va häftigt syrran! Cool bild!
    hoppas allt är bra! kramis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: