Hoppa till innehåll

Sjukhusnöje

2010/03/15

Ett obegripligt nöje. Bilden tagen i servicegången på Sundsvalls Sjukhus.

Vissa saker är och förblir obegripliga. Många gånger har jag gått förbi den här hörnan i servicegången på Sundsvalls Sjukhus. Varje gång har själva nöjet lyst med sin frånvaro. Varje gång har det, direkt under skylten, funnits ett bord med ketchup och senap på. Varje gång har jag försökt förstå innebörden av skylten. Så även idag.

Vad är Nöjeshörnan? Är det hörnet i sig som är extra roligt? Serveras det festlig mat i den där kioskluckan som nästan alltid är stängd? Är automaterna med godis och läsk som står i hörnans innersta hörn extra humoristiska? Snälla, kan någon förklara?

Plötsligt slår det mig. Det är kanske här biljettförsäljningen sker till den kombinerade fars, drama, thriller och nycirkus som gått för fulla hus på sjukhuset i några månader nu. Där manus, kulisser och rekvisita flyttas hit och dit. Där aktörerna åker in och ut på scenen. Där publiken upprörs, chockas, hånskrattar och svimmar i bänkraderna. Att hänga med i alla recensioner är ett heltidsjobb i sig.

Spännande? Absolut. Nöjsamt? Well. Ketchup och senap? Så mycket det bara går. Hemlagad? Definitivt.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: