Hoppa till innehåll

Papperslapp

2010/03/10

Hej jag är en pingvin!

I morse hittade jag den här lilla figuren på köksbänken. Med ett ledsamt drag i ansiktet kikade den på mig när jag tog fram en djuptallrik. Den sa inte mycket. Prasslade bara lite i vinddraget från filpaketet. Sedan kom 5-åringen och klappade pingvinen (ja men ni ser väl att det är en pingvin) på kinden och frågade om den sovit gott.

Plötsligt blev jag medveten om att det finns en annan dimension av verklighet i min verklighet. Där papperslappar alltid är något annat än papperslappar. Där fem saxar försvinner på två dagar. Där tejpbitar mystiskt anfaller badrumsspeglar. Där en ovanligt sorgsen pingvin dyker upp och förgyller min morgon.

En helt igenom livsavgörande insikt.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: