Hoppa till innehåll

Inte idag heller

2010/03/07

Jag skulle vilja vilka skriva något riktigt smart.

Formulera mig med absolut gehör. Uttrycka det där som gör att allt blir solklart, glasklart och utan någon som helst tvekan. Jag längtar efter sätta förstoringsglaset på sådant som ingen tidigare brytt sig om att kolla in. Någon liten detalj i tillvaron som med mitt perspektiv omvandlas till en hävstång för kraft, mod och handling. Om inte för den stora massan så i alla fall för någon enstaka person.

Men nej då. Inte idag heller. För idag har jag sovit, ätit får många kanelbullar och druckit för mycket kaffe, varit en ganska argsint mamma och en synnerligen grinig sambo. Jag har skottat tak med urkraft. Njutit av att se de tunga snöblocken försvinna över takkanten och förvandlas till dova dunsar. Njutit av att svetten runnit lite här och där. Sett ut över granar, istäckt sjö, klassiskt blånande berg och en gråhimmel där minimala blå stråk retats med solen som lyst med sin frånvaro.

Det är bara att gilla läget. Utan sanning försvinner du i dimman av ditt ego. Så sant. Men inte ens den formuleringen kom jag på själv. Det gjorde någon fransman för hundra år sen.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: