Hoppa till innehåll

Tecken i tiden

2010/03/05

Fredag i Sundsvall. Jag har ägnat dagen åt vårspaning bortom takdropp. Detta är vad jag fann:

Pytteliten tant med silverhår är ute och luftar sin silverfärgade bil. På ratten en knallrosa fluffig rattmuff. Hon fäller ned solskyddet som inte ens täcker övre delen av hennes panna. När det inte hjälper stannar hon bilen och tar ur handskfacket fram sina knallrosa solglasögon. Kör vidare med ett sådant fett leende som bara små vårystra tanter kan ha.

Stillastående människor i flock med ansiktena vända mot solen. I allmänhet under lunchtimmen och i synnerhet utanför Forum (ja, jag vet att det heter in: men när det gäller den här spaningen var Forum det som föll på läppen, känns klassiskt på ett sätt som in: inte kommer i närheten av).

Något svart och hårt som dyker upp under det packade istäcket på bilparkeringen. Nämen, det är ju asfalt.

Muskig man sliter av sig halsduken så fort att hans nackhår elektrifieras. Samtidigt ökar han takten, fladdrar med halsduken som en vimpel och sträcker på ryggen. Jag går precis bakom och laddar energi. Hade det handlat om skidglid hade han legat illa till på upploppet.

5-åring med lila slingor i luggen och grönt hår stenvägrar mössa och kräver att få äta mjukglass sittandes på en bänk.

Inte en enda koltrast.

One Comment leave one →

Trackbacks

  1. Markfynd « Ordinerat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: