Hoppa till innehåll

Hälsingland

2010/03/04

Hälsingemotiv. Nu i en mobil nära mig.

Idag har jag varit i ett annat land. Så nära, men ändå helt igenom ett annorlunda land. Hälsingland. Bland blåmålade hästar förklädda till bockar. Bland barn på ett levande bibliotek. Bland energiska hälsingar som bjöd på de godaste kakor med chokladfyllning som världen skådat. Bland goda skratt. Och äkta tårar.

Bilresan dit bjöd på propagandavinter. Vad ska man göra med allt det där gnistret som träffar vintersinnet? Jag drog helt resolut upp koftärmen och blottade skinnet för lite D-vitamtankning. Bilresan hem bjöd på rosafärgade grantoppar, sparkföre och en söt, effektiv och fullpackad lanthandel i Trönö. Så plötsligt en ensam korsning i Kungsgården med översnöade skyltar.

Det är något visst med Hälsingland. Någon sorts magi som drabbar. Bytte skärmsläckare på mobilen till bilden här ovan. Bara en sån sak!

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: