Hoppa till innehåll

Emellan

2010/03/03

Har funderat ett tag på ett klassiskt citat från Jim Morrison i The Doors.

”Jag tycker att de högsta och lägsta punkterna är de allra viktigaste. Allt annat är bara…emellan. Jag vill ha friheten att pröva allt.”

Kom sedan på att det är precis tvärtom. Att det är det som bara är emellan som är det viktiga. Emellan. Vilket ord. Ta bort n:et på slutet och det blir ett fint flicknamn. Ta bort e:et i början och det blir…vaddå? Är inte emellan och mellan samma sak. Egentligen? För övrigt är de högsta och lägsta punkterna bara ytterligheter. Och finns det någon sanning så finns den inte där.

Så mycket bryderier, så lite tid. Jag skrev en haiku för att komma vidare i denna mitt i veckan dag mitt i mitt liv.

Har mellanrummet
I tanken hela tiden
När klockan tickar

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: