Hoppa till innehåll

Om vattentramp och feta svålar

2010/02/18
tags:

En annonstext med rubrik och fem meningar ska på sin höjd ta en timme att skriva. Sammanlagt alltså, med inställelsetid, lite research, några hållpunkter och en bild att förhålla sig till. Speciellt om ämnet är synnerligen välbekant.

Så blir det plötsligt helt blankt i hjärnan, allt på skärmen är bara så dåligt och vad jag än gör blir det bara värre. Alla försök till fyndigheter, ordvitsar och språkliga finesser gör magplask på magplask. Suck. Dubbelsuck. Som att trampa vatten i barnbassängen. Som att breda smör på en macka där det redan ligger en fet svål. Som att sedan verkligen fortsätta med vattentrampet fast det ser skitlöjligt ut och samtidigt, med ett leende, äta upp den äckliga svålmackan.

Förnedrande. Fördummande. Förgörande. Sedan skriver jag bara något taget ur luften, på en sådan låg nivå att jag rodnar av ordskam. Sedan visar det sig att kunden är helnöjd. Sedan undrar jag om det kanske är dags att byta jobb.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: