Hoppa till innehåll

Min haikubok

2010/02/07

Min haikubok

Först vet man inte riktigt vad man ska ha den till, Paulo Coelhos inspirationskalender för 2010, eftersom man redan har köpt årets almanacka (av samma modell som man haft sedan 1986). Men eftersom man har fått den här ypperligt fina boken av en ypperligt fin vän kräver den att bli använd. Den ligger vid sidan av sängen och pockar på uppmärksamhet. Blir högljudd och på gränsen till bråkig.

Sen får man plötsligt den där inspirationen värdig boken. Ett innehåll som kommer att göra den rättvisa. För en sån ypperligt fin bok kan ju inte fyllas med vad som helt. Men att använda den för att via en haiku om dagen komma igång med rytm, melodi och klurigheter i skrivandet tror jag bokens givare gillar. Kanske var det precis det den ypperligt fina vännen tänkte när hon köpte den? Nu får hon väl sluta snacka och börja skriva. Typ.

2 kommentarer leave one →
  1. Anna permalink
    2010/02/07 22:31

    Jättekul att den kommer till så bra användning … Haikus passar nog bättre än limericks 😉

Trackbacks

  1. Inspiration « ORDINERAT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: