Hoppa till innehåll

Tomten äger

2009/12/23

Det kanske är på sin plats att ordinera God Jul? Nu när alla förhoppningsvis landat i sina sammanhang. Med nära och kära. Med en skinkmacka på kvällskvisten. Med önskan om lugna gatan några dagar. Själv kontemplerar jag tillsammans med Tomten. Att läsa Viktor Rydbergs klassiker är en av mina få jultraditioner. Och jag blir lika tagen varje gång. Så lätt i rimmen, på gränsen till banalt. Så djup i tanken. Står vi inte alla inför den där eviga gåtan? Var tar tiden vägen? Det var ju alldeles nyss sommar, alldeles nyss flera år sedan. Alldeles nyss som jag själv inte kunde somna av uppspelthet inför julafton. Jag tittar på granen från Gnarp. Som dottern klätt så fint. Snart ska den ut. Snart är det ett nytt decennium. Men först trycker vi i oss lite gröt, skinka och lilla äppelbiten. Sen kommer tomten. Äntligen!

One Comment leave one →
  1. Christina permalink
    2009/12/24 9:45

    Julefrid! Så rätt tomten har, först en stämningsfull Advent – som snabbt övergår i stressen tills julafton kommer – då friden och lugnet infinner – Julen är här och vi njuter av snön och morgonkaffet – God Jul på er Alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: