Hoppa till innehåll

Närvaro

2009/12/19
tags: ,

Tänker (med ödmjukhet) travestera den gamla klassikern ”Tala är silver och tiga är guld” och slå fast att ”Ord är silver, närvaro är guld”.
När sorgen plötsligt griper tag. När tomheten inombords känns obestridligt stor. När andningen blir grund och tårarna forsar i hela kroppen. Då är det inte så många ord som hjälper. Säger jag som har en sådan tilltro till vad ord kan göra. Rätt ord. I rätt tid.
Men vad säger man till människor som just öppnat sorgens dörr för att aldrig mer kunna stänga den? Det enda som går att säga är ”jag vet inte vad jag ska säga”. Som ett skämt. Fjuttigt. Därför tror jag många avstår från att ta kontakt, att säga det där ”jag vet inte…” blir oöverstigligt.
Faktum är att det är precis tvärtom. ”Jag vet inte vad jag ska säga” rymmer en ocean av ömhet, känslor som tillsammans med en stor varm kram kan lindra en smula. Närvaro är inte bara ett vackert ord. Det är ett språk.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: